Om Emma

Hur mår du?

Hur mår du?

 
 

Jag blev inspirerad av yoga som 13 åring efter en resa tillsammans med mina föräldrar utomlands varpå jag träffade en tjej som gjorde yoga på en strand. Hon delade med sig av lite böcker att kika i samt lyssnade vi på lugn musik och gjorde några andningsövningar tillsammans. När jag kom tillbaka från resan bestämde jag mig för att via biblioteket lära mig så mycket som möjligt om yoga.

I mina tonår i Kramfors, Ångermanland var jag deprimerad och kände att inget riktigt var som det skulle. Skola, hobbys, och familjeliv var ett enda stort pussel och mina pusselbitar kunde inte hitta sin plats. Genom yogan så lärde jag mig att använda min andning för att tex lugna mig och sansa mig. Genom yoga lärde jag mig hur viktigt det var att använda sin kropp på rätt sätt, att tex syresätta blodet i kroppen genom att anstränga sig i fysiska övningar bidrar till ökad styrka, smidighet, flexibilitet och ökat fokus och samt balans. Att sedan endorfiner lösgör sig genom träning var väldigt välbehövligt för mig. Idag är jag 38 år gammal och har lång erfarenhet som ”yogi” och nu också som Yogalärare efter min utbildning via Frog Lotus International vilket är en gedigen och välkänd yogautbildning på 200 timmar (RYT200).

Jag vill gärna dela med mig av vad jag har varit med om, och vad jag lärt mig och visa på ett alternativ med stort A till gammal som ung, man som kvinna samt barn och ungdomar. Att fråga sig själv "hur vi mår" och lära oss att lyssna på svaret, att "se svaret" är vi alla i behov av att lära. Genom yogan kan jag sedan ge dig tips och verktyg för att du ska få ut så mycket som möjligt av vad du behöver.

Tack för att du läste! Emma Solander